21.5.2018

Ajatuksia kirjasta "Marja Kihlström: Iso O - matkaopas huipulle"..

Sain siis luettavakseni ja esiteltäväkseni Marja Kihlströmin kirjan Iso O - matkaopas huipulle. Kirja on ollut luettuna jo tovin, piti vain vähän miettiä millä tavalla esittelisin kirjaa. Lukiessani tein alkuun muistiinpanoja ajatuksella että tästä haluan kirjoittaa blogiin, ja tästä, ja tästä, mutta sitten tajusin että eihän tästä nyt ihan kirjareferaatti tarvitse tulla vaan pieni esittely, joka mahdollisesti herättäisi tämän tekstin lukijan mielenkiinnon lukemaan kyseinen kirja itse.

(Kuva minun ottamani.)
 
Vaan kuka on kirjan kirjoittaja, Marja Kihlström? Hän on Sexpo-säätiössä vastaanottoa pitävä, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja Puhu muru-blogia kirjoittava suomalainen nainen. Iso O - matkaopas huipulle on hänen toinen kirjansa, aiemmin hän on kirjoittanut kirjan nimeltä Pannaan menemään - Kaksi tarinaa rakkaudesta yhdessä Sami Minkkisen kanssa. Kihlströmin omilta kotisivuiltaan löytyy enemmän tietoa hänen taustoistaan ja elämästään. Lisäksi Puhu murun löytää myös Facebookista ja Instagramista.

(Kuva Marja Kihlströmin kotisivuilta.)
 
Sitten itse kirjasta. Se ilmestyi tämän vuoden maaliskuun lopulla, kustantajana Kosmos. En muista missä päin sosiaalista mediaa näin siitä kuva ensimmäisen kerran, mutta sen muistan että heti tuli into lukea se. Olen iloinen että voin nyt jakaa ajatuksiani siitä teillekin.

Kirjalla on miellyttävä pelkistetty ulkomuoto, pinkkiä ja kultaa väritykseltään. Ihanan tyttömäinen, ja aiheeseen sopiva. Onhan orgasmi silkkaa kultaa ilmaantuessaan.
Kuten kirjan nimikin sanoo, tämän kirjan on tarkoitus olla matkaopas. Sisällysluettelosta jo huomaa, miten aihetta käsitellään aste asteelta eteenpäin. Ja mielestäni tämä kirja nimenomaan täytyy lukea järjestyksessä, ei pomppien aiheesta toiseen. Sehän menettäisi silloin merkityksensä.

(Photo by Tyler Nix on Unsplash)

Naisen orgasmia ja sen saamista käsitellään kirjassa monin eri tavoin. Aiheita ovat esimerkiksi oman itsetunnon merkitys, teeskennellyt orgasmit ja niiden vaikutus, orgasmivaikeudet ja suorituspaineet, seksifantasiat ja -lelut, itsetyydytys, sekä seksi ja orgasmi kumppanin kanssa. Nämä vain muutamia mainitakseni. Onpa kirjassa myös oma osionsa kumppanille luettavaksi, toki kumppanikin voi lukea kirjan kokonaan niin halutessaan.

Näitä kirjan aiheita on lähestytty hellävaroen, mutta varmalla ja ammattimaisella otteella. Huomaa että kirjoittaja tietää mistä puhuu ja tietää mitä tekee. Kirja on todella asiapohjainen, mutta kyllä jotkut lauseet saivat myös naurahtamaan ääneen. Hienon lisän kirjaan tuovat ihmisten omat lainaukset elävästä elämästä. Olipa siellä yksi sellainenkin, joka olisi voinut olla kuin omasta suustani.

Yksi kirjan hienous on sen erilaiset tehtävät, kirjan kappaleiden lopussa on pieniä pohdittavaksi tarkoitettuja kysymyksiä. Lisäksi kirjan lopussa on muutama liite, esimerkiksi seksuaalihistoriakysely. Löytyypä kirjasta myös kosketusharjoituskin parin kanssa yhdessä tehtäväksi.

(Photo by Dani Vivanco on Unsplash)

Kenellekö sitten suosittelisin kyseistä kirjaa luettavaksi? Ihan kaikille (aikuisille, miksei tarpeeksi kypsille nuorillekin). Kirja voi olla apu omaan kadoksissa olevaan orgasmiin tai seksuaalisuuteen, se voi olla piristys parisuhteeseen, tai keino ymmärtää kumppania paremmin. Kirja sopii varmasti opiskelijaryhmille ja ammattilaistenkin luettavaksi. Kaikille joita aihe vähänkään kiinnostaa tai koskettaa. Kirjan voi hankkia täältä: Kosmoskauppa.
 
Kiitos tästä mahdollisuudesta lukea tämä kirja, ja toivottavasti tämä teksti herättää edes yhden ihmisen mielenkiinnon kyseistä kirjaa kohti. Ja saa kysyä, vastaan kyllä. Tämä aihepiiri on itsestäni todella mielenkiintoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti