18.6.2019

Ajatuksia kirjasta "Marja Kihlström: Iso O - Harjoituskirja"..

Sain tovi takaperin luettavakseni Marja Kihlströmin uusimman teoksen: Iso O - Harjoituskirja. Se on itsenäinen jatko-osa viime vuonna ilmestyneelle Iso O - Matkaopas huipulle-kirjalle, josta myös kerroin täällä blogissani.

Kuten viimeksi, kerronpa nytkin ensin hieman taustaa kirjoittajasta: Marja Kihlström on Helsingissä vastaanottoaan pitävä erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) sekä Puhu muru-blogia ja nykyään myös samannimistä podcastia tekevä ahkera moniosaaja. Iso O - Harjoituskirja on hänen kolmas kirjansa. Vuonna 2017 ilmestyi kirja nimeltä Pannaan menemään - Kaksi tarinaa rakkaudesta, yhdessä Sami Minkkisen kanssa. Ja viime vuonna tosiaan tuo Iso O - Matkaopas huipulle. Ahkera tahti! Kihlströmin omilta kotisivuilta löytyy enemmän tietoa hänen taustoistaan ja elämästään, ja lisäksi Puhu murun löytää myös Facebookista ja Instagramista.


(Kuva itse ottamani.)

Sitten itse kirjaan. Kuten jo totesin ja kuten kirjassakin todetaan, se on itsenäinen jatko-osa edelliselle, eli tämän harjoituskirjan lukeminen ei vaadi matkaoppaan lukemista. Tässä on samoja teemoja, taisipa joku harjoituskin olla sama tai ainakin hyvin samankaltainen.
Kirja on kokonaisuutena selkeä, ja menee aihe aiheelta eteenpäin ja syvemmälle. Kannattaa siis lukea järjestyksessä etukannesta aloittaen, ja antaa aiheiden viedä mennessään.

Kirjassa on mielestäni sopivasti sekä pohdintaa vaativia, että ihan fyysisiäkin harjoituksia. Ja hyvä että nimenomaan alkaa niillä pohdiskelevilla harjoituksilla, joissa mietitään kuka ja millainen nainen minä olen, ja mitä minä haluan.
Sitten kun mietitään millaista nykyaika on: some some some, konsolipelit, netti sitä ja netti tätä. Tämäkin oli yksi kirjan teemoista, ja asia jota aina aika ajoin on tullutkin pohdittua. Muistetaan huomioida toisiamme enemmän, kuin niitä elektronisia laitteita, eikös?
Toki myös kumppanille on oma osio kirjassa luettavaksi, jonka toki tätä varten luin myös. Sekin on monipuolinen, teoriaa ja tekemisen meininkiä sopivasti sekoitettuna.

Kaiken kaikkiaan päällimmäiseksi ajatukseksi tästä kirjasta jäi se, että tärkeintä on kunnioitus, sekä itsensä että mahdollisen kumppanin. Ja myös se, että ensin täytyy itse tuntea itsensä ja omat tarpeensa, ennen kuin voi neuvoa toista.
Lopuksi haluan sanoa kaikille meille: Rohkeasti omalle ja yhteiselle matkalle harjoitusten pariin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti